Tilstandsrapport

Kontakt oss

Tilstandsrapporten er en inngående og detaljrik beskrivelse av boligens status, med hensyn til teknisk tilstand og vedlikehold. Tilstandsrapporten beskriver avvik fra bestemte referansenivåer, det vil si byggeforskriftene og normale forventninger om tilstand etter slitasje og elde. Rapporten kan omfatte hele bygningen eller bare deler av den.

Det er vanlig at megler ber om at det innhentes en tilstandsrapport av boligen i forbindelse med et salg. En tilstandsrapport utarbeides av en takstmann som foretar grundig undersøkelse av boligens tekniske tilstand. Når det foreligger en tilstandsrapport ved salget får kjøper et bedre beslutningsgrunnlag.

Tilstandsrapporten er altså både i kjøpers og selgers interesse, ettersom det bidrar til å hindre konflikter og tvister i etterkant av kjøpet. Det er ikke obligatorisk at det foreligger en tilstandsrapport ved et salg. I meglerbransjen føres det imidlertid praksis for å anbefale innhenting av tilstandsrapport.

Trenger du tilstandsrapport i Bergen?

Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale. Alle oppdrag starter med forventningsavklaring og et konkret pristilbud. Uansett spørsmål om våre tjenester eller vår bedrift — Vi ser frem til å høre fra deg.

© Takstingeniør og byggmester Knut Farestvedt
Utviklet av:
pencilphone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram