Verditakst

Kontakt oss

Verditaksten er din boligs forventede salgsverdi eller markedsverdi. Når du skal selge bolig, er verditaksten en indikator for hva man normalt kan forvente i markedet. Verditaksten fastsettes av takstmann, og utgjør som regel grunnlaget for lånetaksten. I bolighandelen i dag finner man som oftest verditakst og lånetakst i samme takstdokument.

Prosedyre for en verditakst er at takstmannen utarbeider en rapport etter å ha foretatt befaring og oppmåling av din bolig. Verditaksten inneholder som regel en teknisk beskrivelse og indikasjon av boligens vedlikeholdsbehov. Den gjør derimot ikke like grundig rede for boligens tilstand som en boligsalgsrapport, hvor undersøkelsene gjøres mer inngående.

I sin beregning av boligens verdi tar takstmannen også i betraktning ytre forhold og faktorer som beliggenhet, utsikt, solforhold, kommunikasjon og samt nærhet til f.eks. butikk og skoler.

Trenger du verditakst i Bergen?

Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig og uforpliktende samtale. Alle oppdrag starter med forventningsavklaring og et konkret pristilbud. Uansett spørsmål om våre tjenester eller vår bedrift — Vi ser frem til å høre fra deg.

© Takstingeniør og byggmester Knut Farestvedt
Utviklet av:
pencilphone-handsetmap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram